Iltalehti on kirjoittanut kahtena viikonloppuna Suuresta seksitutkimuksesta, johon on haastateltu yli 1500 suomalaisnaista. Katseeni osui kohtaan; jos olette ollut uskoton, niin kenen kanssa petitte kumppanianne ?
Yleisin vastaus oli hyvän tuttavan kanssa, 38 %. Seksuaalitutkija, professori Elina Haavio-Mannila kommentoi : Luulisi, että siinä voi tuttavuus ja ystävyys kärsiä, jos tällä tavalla ajautuu suhteeseen ja kaikkiin asioihin joita siitä seuraa. Voiko sen jälkeen enää palata tavallisiksi ystäviksi ? Tutun kumppanin ymmärtää kuitenkin siinä mielessä, että se on helppo ratkaisu. Suhteeseen on ehkä alhaisempi kynnys, kun miehen tuntee, hän on lähellä ja tarjolla.

Näinhän se meni minun kohdallani. Suunnittelematta tosin. Tuttuun mieheen uskaltaa luottaa, rohkeuteni ei riittäisi satunnaisen tuttavuuden mukaan lähtemiseen. Tutun miehen kanssa tulee vastaan tietenkin se seikka, että vaitiolosta on sovittava heti. Tästä ei sitten lärpitä miehelle ! Moniko mies toisaalta uskaltaisi sanoa, että paninpahan vaimoasi... ainakaan minun miehelleni.

Mutta totta on sekin, että muistan kuinka mietin, että onko minusta tähän, olenko nyt TOSIAAN tässä tilanteessa, pystynkö tähän, osaanko. Ja luotanko tähän toiseen mieheen. Luottamus on kasvanut vuoden vieriessä puolin ja toisin samalla kun  myös valheiden verkko on kasvanut. Uskallan, voin ja pystyn ja heittäydyn täysillä mukaan. Ja hitto vie  nautin joka hetkestä toisen kanssa ! Vaikka onhan sillä kolikolla kääntöpuolensakin.