Jos tietäisit ystäväsi puolison pettävän ystävääsi, niin kertoisitko ystävällesi ? Jos kertoisit niin miksi ?

Kuvitellaan vaihtoehtoja : kertoisit ystävällesi, koska hän on hyvä ystäväsi ja olet närkästynyt kun ystävääsi kohtaan toimitaan väärin. Kertoisit ystävällesi vaikka tiedät kertomasi satuttavan häntä.

Kertoisit ystävällesi, koska et halua joutua tilanteeseen, että ystäväsi saa kuulla tämän muualta ja tietää sinun tienneen. Siinäpä vasta ystävä, kun tiesit etkä kertonut !

Kertoisit ystävällesi, koska olet kateellinen. Koska olet vahingoniloinen. Koska haluat päästä osaksi kiinnostavaa tragediaa. Nyt on mistä puhua muiden ystävien kanssa.

Kertoisit koska olet itse niin hyvä ihminen ja oikeamielinen, etkä voisi kuvitella koskaan tekeväsi noin omalle puolisollesi. Noin ei saa tehdä !

Kertoisit koska pelkäät, että sama voi osua omalle kohdallesi. Kertoisithan sinä ystäväni, jos kuulisit, että minun puolisoni pettää minua ? Minä ainakin kertoisin sinulle.

Muita vaihtoehtoja ? Koska se nyt on vaan niin v***n väärin tehdä noin, ja sinua ällöttää tuollaiset ihmiset ? Miksi ?

Miksi minä en kertoisi ? Miksi en ole koskaan kertonut, ennen tätä omaa hairahdustanikaan. Minusta tällaiset asiat on jokaisen hoidettava omassa suhteessaan itse. Niin kipeää kuin se onkin, en voisi kertoa edes parhaimmalle ystävälleni jos tietäisin hänen puolisonsa pettävän. Tieto aiheuttaisi tuskaa, enkä halua olla sen tuskan tuoja. Kyllä jokainen sen asian huomaa aikanaan itsekin, jos asiat niin pitkälle etenevät. Valitettavasti.

Etenkään en halua kertoa mitään, mitä en varmasti tiedä. Huhut ja puheet eivät riitä syyksi sotkeutua toisten elämään. Voi olla vaikea ummistaa silmiään, jos ihan oikeasti näkee jotain tapahtuvan, mutta luulo ei ole tiedon väärti. Usein tuntemukset ja luulot osuvat oikeaan, mutta ei aina. Miksi itse ajattelen näin ? Miksi olen sitä mieltä, että kukin hoitakoon omat suhteensa itse? Ei siksi, etten välittäisi ystävistäni, vaan siksi, että parisuhde on sen verran intiimi asia, että se ei kuulu muille jos siitä ei halua itse kertoa. Ja varmaan siksi, että minä hyväksyn erilaisuuden; sukupuolisuuden, rodullisuuden, uskonnollisuuden jne. Me kaikki emme ole samalla muotilla valettuja. On asioita joita minäkään en hyväksy enkä ymmärrä (kuten pedofiilit, raiskaajat, kiduttajat jne.) ja jopa pettäminen on asia, josta sanon, että en minä sitä hyväksy, se on väärin. Silti se ei kuulu minulle, jos jotkut sitä tekevät. Se kuuluu jos puolisoni pettää ja saan hänet siitä kiinni, mutta jos näin käy, niin toivottavasti saan hänet itse siitä kiinni ilman ystävien avustusta.

Omatunto on paras tuomitsijani, siihen en tarvitse ketään muuta.