Puhelimessani lukee taustakuvan kohdalla Anna tilaa! Se on muistutus minulle nyt siitä, että pidän pientä välilä Toiseen, annan tilaa.

Taannoinen tapaaminen viikonloppuna oli peruuntua Toisen työpaineiden vuoksi. Toisen fiilis oli huono ja minä ehdotin, että jos paremmalla aikaa sitten... tapaaminen kuitenkin toteutui ja meni hyvin, puhumisen tarve oli kova ja lähellä olo oli tärkeää.

Keskustellessamme manitisin siitä, että en saanut Toiseen oikein otetta viikolla kun hän oli selvästi kiukkuinen ja stressaantunut. Toinen totesi siihen, että totta, mutta ei häneen tarvitse otetta saada, sehän on kuin sulkisi häkkiin. Korjasin ilmaustani, tarkensin että tuntui kurjalta kun en saanut kontaktia siten kuin yleensä, tietenkin noihin asioihin en voinut auttaa mutta kuunnella kyllä. Tämä selvensi ajatustani Toiselle, ajatukseni ei ollut se, että minun pitäisi jotenkin pystyä saamaan ote Toiseen aina, hallita häntä. Stressaavassa tilanteessa Toisen suojamuurit ovat hyvin korkealla.

Silti jäin miettimään tuota, ja Toisen tämänkertaista tarvetta olla lähelläni ja puhua mutta samalla kieltää minua puhumasta siitä kuinka hyvältä tuntuu olla Toisen läheisyydessä. Hyvältä hänestäkin tuntuu, mutta ei siitä tarvitse keskustella. Ja tämän sanoo mies joka on maannut yön ja aamun kiinni minussa.

Ajattelin että nyt vähän peruutan. On hankalaa kun mies puhuu yhtä ja tekee toista, aina niin päin että teot osoittavat tunteita paremmin kuin sanat. Vai osoittavatko? Toisinaan sanojakin tulee, tällä kerralla niitä ei haluttu.

Näistä mietteistä huolimatta mieliala on hyvä. Toisen kanssa ei tarvitse päätyä mihinkään ratkaisuun, tulee jos on tullakseen. Miehen kanssa elämä on ollut tasaisempaa kuin aikoihin, ja toivoisin sen säilyvän. Viikonloppu hieman mietityttää etukäteen mutta muutama sellainen on nyt mennyt hyvin. Niitä viikonloppuja edelsi aika rankka tilanne joka miltei muuttui fyysiseksi. Se ehkä pysäytti puolin ja toisin, huomasin omankin aggressioni nousevan aika tavalla.

Kevään tuloa odotellessa; minä sitten rakastan tätä valon lisääntymistä!