... nimittäin Iltalehden parisuhdetutkimus, jossa esitettiin tutkimuksen muodossa aika selviä asioita.  "Suomalainen on parisuhteessaan onnellinen, mutta kaipaa enemmän yhteisiä hetkiä." Top 5 listalla naiset haluaisivat muuttaa puolisossaan : 1. Keskustelisi enemmän 2. Tekisimme yhdessä enemmän.  Parisuhteessa naisten top 5 alkoi näin: 1.Lisää yhteistä aikaa.

Miehillä vastaavat jutut alkoivat näin: Puolisossa haluaisin muuttaa 1. Rakastelisimme useammin 2. Nalkuttaisi vähemmän 3. Tekisimme yhdessä enemmän. Parisuhteessa 1. Taloudellista turvallisuutta 2. Lisää yhteistä aikaa.

Mies hyväntahtoisesti naureskellen sanoi minulle, että luepas tuosta, tässähän on niitä juttuja, joista sä haluat puhua!

Yksi nautinnoistani toisen kanssa on se, että hyvän seksin lisäksi me paitsi puhumme myös olemme toistemme kanssa. Sen kokonaisen vuorokauden. No joo, tuskinpa sille tiedolle voi mitään pysyvää perustaa, mutta on hienoa kun toinen ihminen haluaa olla kanssani koko sen ajan ja minä haluan olla hänen kanssaan. Omistautua vuorokaudeksi yhdelle ihmiselle, ympäröivä maailma eläköön omaa menoaan sillä aikaa. Eihän sellainen voi jatkua kuin vuorokauden - pari korkeintaan, mutta se on yksi osa tätä viehätystä. Pakoa arjesta siis...